el paellero metallinen paellapannu
riisi 4dl pitkäjyväinen esim. Uncle Ben´s
väriaine keltainen väri (Espanjassa maustepurkki Paella Colorador maustehyllyissä)
lihaliemikuutio
400g broilerin suikaleita mausta broilerimausteella
400g porsaanliha suikaleita mausta lihamausteella
1 maissi säilyketölkki
1 vihannespussi pakaste, (Espanjassa katso joku erikoinen, Suomessa herne-maissi-paprika tms)
koristeluun:
1 sitruuna
1 punainen paprika
mustia oliiveja
400g broilerin suikaleita mausta broilerimausteella
400g porsaanliha suikaleita mausta lihamausteella
1 maissi säilyketölkki
1 vihannespussi pakaste, (Espanjassa katso joku erikoinen, Suomessa herne-maissi-paprika tms)
koristeluun:
1 sitruuna
1 punainen paprika
mustia oliiveja
.
Keitä riisi liemikuutiolla maustetussa vedessä eri kattilassa 12 min ja värjää lopuksi "colorantella" keltaiseksi. Keitä vihannespussi eri kattilassa.
Paista lihasuikaleet ensin ja samalla broilerisuikaleet myös kypsiksi. Voit paistaa lihat siinä pannulla, jossa paellan tarjoat.
Keitä riisi liemikuutiolla maustetussa vedessä eri kattilassa 12 min ja värjää lopuksi "colorantella" keltaiseksi. Keitä vihannespussi eri kattilassa.
Paista lihasuikaleet ensin ja samalla broilerisuikaleet myös kypsiksi. Voit paistaa lihat siinä pannulla, jossa paellan tarjoat.
Kun lihat ovat kypsiä, kaada niiden päälle ensin vihannekset, maissisäilyke ja lopuksi peitä riisillä.
Koristele leikkaamalla sitruuna kapeiksi lohkoiksi, paprika samoin. Koristele kuvan mukaan: leikkaa sitruuna ja tomaatti lohkoiksi ja koristele kuvan mukaan. Laita kokonaisia mustia oliiveja kuten kuvassa. Valmis!
Koristele leikkaamalla sitruuna kapeiksi lohkoiksi, paprika samoin. Koristele kuvan mukaan: leikkaa sitruuna ja tomaatti lohkoiksi ja koristele kuvan mukaan. Laita kokonaisia mustia oliiveja kuten kuvassa. Valmis!
Kun tarjoilet valencialaista paellaa, "kauhaise" annos pohjaan asti, että tulee myös lihat ja vihannekset mukaan. Paella on tosi riittoisaa syötävää ja sen kanssa voi toki tarjota vielä salaattia lisukkeena.
Espanjassa on paellaa varten omia laakeita paistinpannuja (paelleroja) toreilla ja markkinoilla myynnissä. Ne ovat rautaa ja niissä on kaksi kahvaa.
Suomessa voit tehdä paellaa tavallisella isolla paistinpannulla tai vaikka WOK-pannulla.
Suomessa voit tehdä paellaa tavallisella isolla paistinpannulla tai vaikka WOK-pannulla.
Paella vaihtelee maakuntien mukaan ja siksi tämä ohje on Paella Valenciana- Valencian alueen paella.
Joissain maakunnissa paellaan kuuluu mereneläviä ja kalaa, ja sen alueen espanjalaiset pitävät sitä "ainoana oikeana paellana".
Tässä iso paellapannu- el paellero |
Tarina kertoo riisin tulleen Espanjaan juuri Valencian alueelle ensimmäisenä ja siellä aloitettiin riisinviljely. Siksi paellan alkuperäpaikkana pidetään Valenciaa.
Myös ravintoloissa ja katukeittiöissä tarjotaan paellaa:
Katukeittiön paella |
Jos pyydät ravintolassa tai katukeittiössä paella-annoksen, voit sanoa:
una racion (lausu uuna rasioon) - yksi annos
tai una racion de paella - yksi annos paellaa
tai dos raciones kaksi annosta
Paellan jälkiruokana tarjotaan usein vanukasta, flan.
Paellan jälkiruokana tarjotaan usein vanukasta, flan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisin erittäin iloinen, jos jättäisit minulle kommentin!