Restaurante (ravintola) sanan alkuperä espanjankielessä on erikoinen: se on tarkoittanut `restauroida itseään´...
Eli siis mars kiinalaiseen syömään, vamos = mennään !
Kiinalaisessa ravintolassa kannattaa ottaa "Menu del dìa" = päivän annos , usein joku tarjoushinta, esim. 6.95 eur koko menu.
Ruokaan kuuluu alkupalat, pääruoka, jälkiruoka ja juotava.
Ottakaa menu del dia, ja jos teitä on kaksi, ottakaa erilaiset = saatte ison kulhon riisiä ja kahta erilaista kastiketta, jotka tuodaan omilla vadeillaan pöydän keskelle.
Jos teitä on kolme, ottakaa kaikki kolme erilaista jne.
Ja sitten kaikki syövät ja maistelevat kaikkia ruokia ja kukin ottaa tarpeensa mukaan myös riisiä ja kastikkeita.
Yhden kannattaa tilata listalta esim. pollo con bambu -kanaa bambuvihanneksilla,
toinen voisi tilata carne con verduras -lihaa vihanneksilla,
kolmas voisi tilata carne chop suey -häränlihaa,
neljäs voisi tilata: gambas chop suey - katkarapuja,
jne,
Huom. chop suey on annokseen kuuluva kastike.
Alkupalana on usein kevätkääryle (sisältää kanaa ja vihanneksia) siirappikastikkeen kanssa, tai vaihtoehtona vihanneskeitto. Molemmat ovat hyviä.
Pääruoan kanssa tulee iso kulho riisiä ja yksi pullo juotavaa kahta syöjää kohden.
Jälkiruokana on usein paahdettuja banaaneja ja vaniljajäätelöä.. Kuulemma joku on vielä tyhjentänyt soijakastikepullonkin!
Ihan heti ei tarvitse syödä mitään. Ja jos ruokaa jää paljon syömättä loput voi pyytää mukaan, jolloin seuraavankin päivän lounas on valmiina.
Eri kiinalaisilla ravintoloilla on myös hieman erilaiset menut, joten kannattaa vaihtaa joskus paikkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisin erittäin iloinen, jos jättäisit minulle kommentin!