torstai 15. huhtikuuta 2021

Costa Blanca Suomi-Seura Espanjassa

 Costa Blancalla Torreviejassa toimii myös Suomi-Seura.

Suomi-Seura toimii osoitteessa:

Costa Blanca Suomi-Seura

Calle Suecia 10

03183 Torrevieja Espanja.   

Suomi-Seuralla on omat sivustot netissä costablancasuomiseura.es sekä facebookissa. Sivustolla kerrotaan, että Suomi-Seura on vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, joten kaikki toiminta ja tapahtumat on suunnattu maksaneille jäsenille, jäsenmaksu sivuston mukaan 35 euroa. 

Suomi-Seura pitää kahvilaa ja kirjastoa auki talviaikaan, kun väkeä on paikalla. Seuralla on myös lounaita (esimerkiksi silakkalaatikkoa) sekä myyjäisiä. Olemme itse olleet joulumyyjäisissä ja siellä oli paljon suomalaisia jouluherkkuja myynnissä, laatikoista kakkuihin.



Kahvi kyllä maistuisi...


Seuralla on ollut paljon toimintaa ja tapahtumia : esimerkiksi maalauskerho, jossa voi harrastaa taidetta.

Lisäksi seura ilmoittaa: Torreviejan seudun suomalaisten yrittäjien palveluopas 2020 - hyödyllinen opus mitä tietoa tai palvelua sitten haetkin.

Kysy lisää Suomi-Seuran toimistosta tai katso lisää netistä.

Suomi-Seura järjestää myös esimerkiksi erilaisia matkoja, jotka ovat olleet hienoja ja usein halukkaita on ollut tosi paljon. Aina ei viitsi matkustaa, mutta "talvisuomalaiset" kertovat, että kun on ollut pidemmän aikaa yhdessä asunnossa, on kiva kun on joku "reissu" odottamassa. Reissuja on myös erilaisia, jokaiselle kukkarolle sopivia.

Suomi-Seuran kahvila hakee usein vapaa-ehtoisia ja siitäkin voi saada kivaa tekemistä arkeen, kun on jonain tiettynä päivänä kahvilavuoro.


Uusi Costa Blanca lehti on suomenkielinen upea julkaisu, josta löydät vaikka mitä tietoa:

Uusi Costa Blanca -lehti

Uusi Costa Blanca lehti on suomenkielinen suomalaisten oma lehti, joka ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa. Lehdessä on paljon kirjoituksia Costa Blancan alueelta, mutta myös muualta Espanjasta. Lehdessä on hyvät sivut esimerkiksi suomalaisista yrityksistä, jotka toimivat Torreviejan alueella, tarvitsit sitten putkimiestä tai kampaajaa. Monet liikkeet myös mainostavat lehdessä toimintaansa ja tuotteitansa. Jos olette pidemmän aikaa Espanjassa, tästä lehdestä löytyy paljon tietoa niistä asioista, joista olette kiinnostuneita.

Lehti on myynnissä eri puolilla Costa Blancaa. Netissä sen voi lukea lehtiluukku.fi kautta 

Englanninkielinen Costa Blanca News on oikein sanomalehden kokoinen Tabloid lehti, jota on myytävänä lehtikioskeissa.  Se on hyvä tietolähde, jos etsii jotain tiettyä, esimerkiksi asuntoilmoituksia lehdessä on sivukaupalla ja niistä selviää hintataso sekä ostoon että vuokraukseen.

Paperinen sanomalehti aamiaispöytään


Lehtikioski on Espanjassa vanha jäänne. Espanjalaiset eivät tilaa "aamuhesaria" kotiin, vaan päivän lehti köpötellään ostamaan lehtikioskista.  Kioskin yläpuolella lukee: PRENSA. Hinta on edullinen. Lehtikioski on nimensä mukainen pieni koppi, jossa on aikakauslehtiä, sanomalehtiä, pokkareita ja vähän makeisia: purkkaa ja pastilleja. Esimerkiksi Torreviejassa on Los Balconesin risteyksessä on pieni aika hyvävalikoimainen Prensa, jossa on joskus myös tarjolla Hesaria ja joku suomalainen aikakauslehti. Hesarin päivämäärä on noin 4 päivää vanha. Hesarin voi myös kääntää Suomesta Espanjaan jolloin se jaetaan päiväpostin mukana. 

Prensa -kioski aukeaa aamulla 9-14 ja menee siestan ajaksi keskipäivällä kiinni. Iltaisin se on auki kello 17-20 ja pidempäänkin, jos ihmisiä liikkuu paljon ja kauppa käy. Kioskista voi myös ostaa postimerkkejä, jos on tarvetta lähettää kortteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin erittäin iloinen, jos jättäisit minulle kommentin!

Parhaat vinkit automatkalle

Vinkkejä turvallisuuteen automatkalla Espanjaan

Matkailu autolla Euroopassa on kivaa ja turvallista, kunhan ajattelee etukäteen tiettyjä asioita. Ajoa kaupungin läpi Kun ajaa suuren k...