torstai 4. tammikuuta 2018

Koirat matkustavat Espanjaan lentäen



4.1.18
Chihuahua on alun perin meksikolainen koirarotu, joka löydettiin Chihuahuan kaupungista (sellainen on oikeasti!) Meksikosta.
Koska rotu on kotoisin espanjankieliseltä alueelta, lausutaan se niin, että "h" ei äänny- eli tsivauva.

Monet puhuvat "tsihuista" suomalaisittain, sekin on kiva nimi.






                                          


Lentomatka:
Pieni koira on kätevä lentomatkalla mukana, ja myös Espanjassa. Sen voi ottaa mukaan lentokoneeseen omassa kassissaan. Monet lentoyhtiöt suosittelevat Sherba Bag -kasseja. Esimerkiksi Norwegianin sivuilla kerrotaan, että matkustamoon mukaan otettava kassi saa olla kooltaan 43 x 31x 20 cm. Kassi ja lemmikki saavat yhteensä painaa 8 kg, ja lennolle otetaan max 2 koiraa/ lento. Lisäksi kerrotaan, että koira ei saa olla alle 8 viikkoinen pentu. Rokotus ja muut asiat kannattaa tarkistaa www.evira.fi -sivuilta. Myös lentoyhtiöiden välillä on eroja matkustussäännöissä, joten ne kannattaa tarkistaa ennen matkaa.
 







Pieni koira voi olla mukana lentokoneessa kassissa istuimen edessä



Ison koiran voi myös ottaa mukaan lentokoneeseen:
Isolla koiralla pitää olla oma kuljetushäkki 

Isot koirat eivät tule mukaan matkustamoon, vaan ne viedään koneen ruumaan matkustamaan omassa häkissä. Monet kuljettavat koiraa näinkin ja sanovat sen olevan helppoa, kun koira on pienestä pitäen tottunut tähän.
Lue lisää lentoyhtiöiden sivuilta. Esimerkiksi Finnairin sivuilla www.finnair.fi on hyvät ohjeet lemmikin kanssa matkustamisesta.

Tosi tarina: eräs tuttavaperheemme oli lähdössä kuukaudeksi autolla Espanjaan. Koira oli sovittu vietäväksi koirahoitolaan loman ajaksi. Kun perhe ajoi koirahoitolaa kohti, isä ajoi ja äiti itki etupenkillä ja lapset itkivät takapenkillä "kuukausi ilman parasta ystävää" -itkua. Perheen isä pysäytti auton ja sanoi: "Ei tästä tule mitään. Se koira pitää ottaa mukaan tai sitten ei lähde kukaan".
Isä käänsi auton takaisin kotiin ja meni puhelimeen: perui koirahoitolan, soitti eläinlääkärille tarpeelliset rokotuksen kuntoon ja sanoi sitten perheelle: "Koko perhe lähtee Espanjaan". Ja lähti kanssa.

Koko perhe lähtee Espanjaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin erittäin iloinen, jos jättäisit minulle kommentin!

Parhaat vinkit automatkalle

Vinkkejä turvallisuuteen automatkalla Espanjaan

Matkailu autolla Euroopassa on kivaa ja turvallista, kunhan ajattelee etukäteen tiettyjä asioita. Ajoa kaupungin läpi Kun ajaa suuren k...