sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Koira mukana automatkalla Espanjaan

Koira matkustaa takaluukussa omassa boxissaan
Ihmisen paras ystävä voi matkustaa Eurooppaan perheen mukana.
Ajattelemme asian niin, että mitä lomaa se on,  jos rakas lemmikki ei olisi mukana?

Ison koiran kanssa on ollut helpompi ajaa Tallinnasta Via Balticaa  Eurooppaan, koska Helsinki - Tallinna laivamatka kestää vain 2 tuntia, ja koira jää autoon nukkumaan.
Länsisatamassa voi koiran pissattaa, ja se pärjää hyvin kaksi tuntia yksin autossa.

Koiran matkustusasiakirjat:

-Eu -lemmikkieläinpassi. Eläinlääkäri täyttää koiran tiedot: sukupuoli, ikä, rotu ja kaikki rokotukset ja niiden voimassaolo.
- siru, josta koira tunnistettavissa = tunnistusmerkintä. Eläinlääkäri laittaa sirun koiran kaulaan ihon alle.
- voimassaoleva raivotautirokotus (Rabies): tämän kanssa oltava tarkka, nyt ei saa olla 21 pv nuorempi. Nämä aina vaihtelee, ajat PITÄÄ tarkistaa eläinlääkäriltä ennen matkaa.

AINA ennen koiran kanssa matkustamista kannattaa tarkistaa Eviran sivuilta www. evira.fi eläinten tuonti ja vienti EU-maihin ja maista. Eri maihin on olemassa erilaiset säädökset. Sivuilla on hyvät ohjeet maittain. Myös paikalliset eläinlääkärit tietävät aina voimassa olevat säädökset, kun kysyt tai sanot, että koira on lähdössä esimerkiksi Espanjaan Tallinnan tai Ruotsin kautta.
Nämä matkustusohjeet koskevat perheen kotikoiraa, ei myyntiin tarkoitettua pentua,  tms. koiraa.

Laivalippuja tilatessa koira pitää ilmoittaa. Tallink -Silja esimerkiksi antaa koira-autoon ison lapun tuulilasiin " Pet on board " - koira autossa. Tallinnaan mentäessä koira jää autoon eikä maksa  Tallinkilla mitään.  Koiran maksu on n.13-26 e, jos lemmikkieläin on yötä mukana hytissä (Tukholman laivat). Hinnat näkee lippuja varatessa laivayhtiöiden sivuilta. Myös Saksan laivaan saa ottaa koiran mukaan.

Onko se vesi taas loppu? Vähän on pieni matkakuppi...
Laivan yleisissä tiloissa kuljettaessa koiralla on oltava kuonokoppa.
Koira saa olla hytissä mukana ja ulkoilu tapahtuu yläkannella. Netistä voi katsoa etukäteen kannen numeron.
Koirille on laitettu omat hiekkalaatikot tarpeita varten.
Siellä voi käydä iltapissalla ja aamulla tarpeilla. Laivaan tultaessa "lemmikkieläin" -hytissä on pieni hiekkalapio ja kakkapusseja keräämistä varten. On siellä pussissa joku herkkukin. Koira on siis tervetullut matkustaja laivaan.

Ruokana kannattaa varata nappuloita ja jotain herkkua. Laivan seisovasta pöydästä voi tuoda lautasliinan sisällä pienen kinkunpalan lemmikille herkuksi.
Pieni varoituksen sana: katso, ettei koira saa auki hytin ovea sisäpuolelta ja katoa käytävään...

Hotellia varatessa koira pitää ilmoittaa. Joskus ottavat 5-10 e maksun koiran yöstä.
Jos pysähdytte suoraan motelliin moottoritiellä, kannattaa ensin käydä passien kanssa respassa kysymässä yötä. Kun näyttää 2 Suomen passia ja koiran sinisen EU-passin, ymmärtää virkailija, ketkä ovat majoittumassa. Saksassa on käynyt niinkin, että ollaan etukäteen ilmoitettu koira ja hotellihuoneessa on WC:n lattialla vesikuppi odottamassa !! Vain yhden kerran on käynyt Saksassa niin, että motellin omistajarouva kieltäytyi ottamasta koiraa. Sanoi syyksi "imuroinnin". Seuraavassa hotellissa koko henkilökunta taas kävi halaamassa isoa koiraa.

Koiran kanssa matkustaminen on järkevää siksi, että koira määrittelee taukojen määrän: paras on pysähtyä ja vaihtaa kuskia n. 2 tunnin välein. Koiran voi ottaa pois takaluukusta, jaloitella vähän sen kanssa ja antaa raikasta vettä. Itsekin saa lenkkiä ja kaikilla on kivaa. Ilman koiraa voisi ajaa "päättömästi" matkan pituuden takia.
Saksassa huoltoasemalla koiralle raikasta vettä


Mitä tavaroita  koiralle matkalle mukaan, selviää tämän blogin "automatkan varusteet" -osiosta.

Pienemmän koiran voi ottaa syliin matkalla







Koira voi tulla mukaan rannalle, ei tosin kaikille

Torreviejassa on ns. koirarantoja, joille koiran voi viedä uimaan ja oleilemaan.
Monilla lapsiperheiden suosimilla rannoilla on koiran kieltokyltti.


Koiran kanssa voi mennä lenkille rannalle, joka sijaitsee kauempana turistikohteista. Siellä koira voi uida ja juosta vapaana ilman että kukaan kyselee mitään. Jos vastaan tulee muita lenkkeilijöitä, koira pitää pitää kiinni, kunnes toiset on ohitettu. Paahtavimman kuumuuden aikaan keskipäivällä koiran ulkoilutus on koiran kannalta mahdotonta, mutta aamulla aikaisin klo 6 tai illalla 21 jälkeen rannalla puhaltaa vilvoittava tuuli, ja silloin ulkoilu on mukavaa. Myös talviaikaan Torreviejassa on sää kuin meillä elo-syyskuussa ja silloin on ihanaa lenkkeillä koiran kanssa rannalla aamulla ja myöhään illalla.
Koiran kanssa rannalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin erittäin iloinen, jos jättäisit minulle kommentin!

Parhaat vinkit automatkalle

Vinkkejä turvallisuuteen automatkalla Espanjaan

Matkailu autolla Euroopassa on kivaa ja turvallista, kunhan ajattelee etukäteen tiettyjä asioita. Ajoa kaupungin läpi Kun ajaa suuren k...